2030: A data odyssey ACME drones


In 2030 A data Odyssey laat Patrick van der Valk zien hoe de wereld er uit zou kunnen zien in 2030 en de centrale rol die data vervult in onze nabije toekomst. In een serie flogs (future blogs) laat hij de wereld anno 2030 zien door de ogen van verschillende mensen en hun dagelijkse bezigheden.

Over Patrick van der Valk
Patrick heeft een achtergrond in Marketing en Strategie. Op 23 jarige leeftijd doceerde hij Marketing en daarna bekleedde hij verschillende rollen op C-level en bestuursniveau in het bedrijfsleven. Vanaf 2005 is hij ondernemer en hij richtte sindsdien verschillende bedrijven op. In 2030 A data odyssey  combineert hij zijn ervaring met het maken van toekomstscenario’s met zijn ervaring als columnist om te laten zien hoe afhankelijk de mensheid van data zal zijn in de nabije toekomst.

2030: A data odyssey ACME drones

In de verte klonk het geluid van een merel die luid zingend aangaf wat zijn territorium was. Dave draaide zich om in een poging om nog even verder te slapen, maar steeds meer vogels begonnen met de merel mee te zingen tot het een kakofonie aan geluid was die Dave niet langer kon negeren. “Wekker uit”, sprak Dave slaperig. De membranen van de speakers van zijn Apple soundbar stopten met trillen en abrupt staakten de vogels hun voorjaarssymphonie op deze koude novemberochtend. 

Geactiveerd door Dave’s slaapbewegingen en zijn stem kwam Miri, zijn Personal Drone, uit zijn stand-by stand. Met een nauwelijks hoorbare zoem vloog hij vanaf zijn charging dock omhoog tot op een meter van het slaperige gezicht van Dave. “Slaaprapport”, zei Dave met een zachte stem. Miri scande de positie waarin Dave’s gezicht op het kussen lag en projecteerde vervolgens de gevraagde data in de lucht.
 Dave was erg blij met zijn derde generatie Personal Drone. In 2027 had Apple de markt voor Personal Drones -in de volksmond afgekort als Pedro’s- gecreëerd met de introductie van Miri. De eerste Personal Drone van Apple was een daverend succes. Niet alleen was het de optimale personal assistent, maar de autonoom vliegende drone kon ook kleine taken in het huishouden voor zijn rekening nemen. Maar wat Miri echt speciaal maakte was de manier van projecteren van data en beelden. Met behulp van een nieuwe technologie kon Miri met behulp van 3 kleine projectoren een prachtig ruimtelijk beeld creëren zonder dat er een achtergrond nodig was.
 De derde generatie van Miri -waarvan de naam was ontstaan door een samentrekking van de woorden Mobile en Siri- was stiller, had betere projectoren en kon meer dingen pakken en transporteren. 

Dave vond het nog steeds onvoorstelbaar hoe snel mensen nieuwe technologie omarmden en er steeds nieuwe toepassingen voor vonden. Hij werkte zelf sinds augustus 2024 bij ACME Drones als Chief Revenue Officer en was onder andere verantwoordelijk voor disruptieve toepassingen voor de drones die het bedrijf maakte. Als er een markt was die door autonoom vervoer totaal was veranderd dan was het wel de markt voor transport. Had je begin jaren twintig nog de vriendelijke bezorgers van Post NL, GLS of DHL die je pakket op een bepaald dagdeel kwamen afleveren, nu werden bezorgingen voor een groot deel door autonoom rijdende auto’s, micro vehicles en drones verzorgd. Retailers waren omgeschakeld naar real time marktplaatsen waar verschillende vervoerders konden bieden op het vervoeren van een pakket. Hierdoor waren er tegenwoordig al bedrijven die verzending binnen een paar uur na een bestelling in een door de klant aangegeven interval van 10 minuten garandeerden. 

Nadat hij had gedoucht en aangekleed liep hij via de trap naar beneden. In de keuken liep hij naar zijn Rocket Giotto en haalde de piston onder de machine vandaan. Nadat de piston zich onder de bonenmaler gevuld had met 14 gram koffie, duwde hij de koffie aan met de tamper. Vervolgens draaide hij de piston onder de chromen machine tot deze vast zat en trok de handel aan de rechterkant van de piston naar beneden. De stoom verliet de koperen boiler en verspreidde zich met grote druk door de fijngemalen koffiebonen. De eerste druppels koffie die op de bodem van zijn “Best dad ever” mok landden hadden een dikke stroopachtige structuur. Al snel werd de stroom koffie groter en werd de koffie meer vloeibaar. Nadat zijn mok voor een derde gevuld was met koffie met een mooie crema-laag duwde hij de handel weer naar boven.
 Miri had ondertussen de rvs opstoombeker voorzien van exact 0,2 liter Jerseymelk. Dave draaide de knop aan de linkerkant van de koffiemachine open en liet de stoom net onder het oppervlak de melk binnengaan. Nadat hij zijn koffie had voorzien van de opgeschuimde melk pakte hij een stoel en ging aan de keukentafel zitten. 

Miri vloog van het aanrecht naar de keukentafel. “Je eerste afspraak vandaag is met John Peters om 9:00. Het is een live meeting en ik heb een vergaderruimte geregeld op een locatie die je hebt opgeslagen onder ‘Favorieten’. Het onderwerp van de meeting is ‘Dutch Drone Delivery Association’. Je hebt alle files met informatie hierover gisteravond doorgenomen. Over 25 minuten word je opgehaald,” sprak de drone met de donkere stem van Morpheus uit de Matrix. Dave pakte zijn Smart Glass die Miri voor hem op tafel had gelegd en zette hem op om het laatste nieuws te bekijken.

Om 8:35 meldde de Hertz app dat zijn vervoer zich op nog een minuut van zijn huis bevond. Hij schakelde de aftellende timer die aangaf hoelang het nog duurde voor de auto er was uit. Miri hing stationair in de hal en had zijn blauwe winterjas vast. Hij deed zijn jas aan en zag de door de Hertz app al aangekondigde BMW i5 voorrijden. Dave liep richting de auto terwijl zijn bril via extended Bluetooth contact maakte met de auto. De identificatiesensoren van de auto analyseerden ondertussen hoe Dave naar de auto liep en vergeleken zijn bewegingen met zijn opgeslagen profiel.

Nog voor hij bij de auto was kreeg Dave een ‘Movement ID verified’ melding in zijnSmart Glass geprojecteerd. De deur van de BMW opende zich en hij nam plaats op de voorste bank. De auto maakte contact met Dave’s Spotify app en speelde zijn dynamische playlist af over de muziekinstallatie van de auto. 

Terwijl de autonome auto richting het gebouw aan het Kraanspoor in Amsterdam Noord reed, scrolde Dave met zijn handen door de geprojecteerde berichten van Virtual Office 365. Nadat hij de haptische feedback had aangepast op zijn zitpositie opende hij de map ‘Dutch Drone Delivery Association’ om zich voor te bereiden op zijn eerste meeting.  

Om 8:50 stopte de auto voor de entree van Kraanspoor 50 in Amsterdam Noord. In zijn bril zag hij de ritprijs en zijn voorkeurs betalingswijze. Hij tikte de virtuele box die voor hem werd geprojecteerd met zijn hand aan om te betalen en stapte uit. Zijn Smart Glass had ondertussen via de Regus app de authenticatie voor de toegang van Kraanspoor 50 afgehandeld en de deur ging automatisch open. 

Hij nam de lift naar de zesde verdieping en vroeg via zijn bril aan Siri of hij John kon lokaliseren. Via een virtual overlay doemde John op bij de koffiemachine in de pantry. Siri had meteen Apple indoor navigation geopend die met pijlen aangaf hoe hij naar zijn collega moest lopen. Dave kende de weg in dit gebouw echter goed, dus hij deactiveerde de navigatie met een beweging van zijn hand en vervolgde zijn weg. 

“Goeiemorgen Dave” klonk een opgewekte stem vanachter de muur die de ingang van de pantry scheidde. 
“Goeiemorgen John, ik zie dat jij je smart proximity ook hebt aanstaan. Of je hebt een app die door muren heen kan scannen” grapte Dave. 
“Het zal nog wel even duren voordat we met een Smart Glass door muren kunnen scannen, maar smart proximity werkt inderdaad prima. Nadat ik de melding kreeg dat je in het gebouw was heb ik zelfs al thee voor je gemaakt. Waarom heb je eigenlijk thee in jouw voorkeuren staan? Ik dacht dat jij juist zo’n koffieliefhebber was?” vroeg John.

Dave grinnikte, “ik ben zeker een koffieliefhebber! Ik brand mijn eigen koffiebonen en heb thuis een prachtige twintig jaar oude Italiaanse koffiemachine. Nog uit het pre-connected tijdperk. Daar komt de beste koffie uit, precies zoals ik hem het liefst drink. Het nadeel van thuis de perfecte koffie kunnen drinken is dat de koffie ergens anders bijna altijd tegenvalt. Daarom heb ik bij mijn voorkeuren thee aangegeven. Die is eigenlijk bijna altijd wel te drinken”.
 “Nou ik heb geen groene thee kunnen vinden zoals in jouw voorkeuren stond. Hopelijk lust je ook rooibos!” zei John met een knipoog en gaf hem een glas waarin een theezakje met rooibos het water steeds verder rood aan het kleuren was. 
Dave bevestigde lachend dat rooibos thee prima was en samen liepen ze richting vergaderkamer 6.11.

John Peters werkte sinds een paar maanden voor ACME Drones op de afdeling Algoritme Optimalisatie. De aanleiding voor de meeting vandaag was de toelating tot de Dutch Drone Delivery Association (DDDA) en de nieuwe commerciële mogelijkheden die dit bood. 
John liep samen met Dave de lijst van nieuwe marketplaces door waartoe ze met het nieuwe lidmaatschap van de DDDA toegang hadden gekregen.
 “Uit onze eerste analyses lijken voor ons vooral de distributie marktplaatsen van Picnic in de regio’s Oost en Noord en Coolblue in de regio Zuid interessant. Deze nemen we nu op in onze ACME Drones bidding market place. We modificeren het algoritme op integrale kostprijs met 5 procentpunten winst voor de betreffende regio’s. We verwachten dat het volume dat we daar gaan pakken de marktplaats dynamiek nauwelijks veranderd. Dit is anders voor een aantal andere marketplaces. Hier verwachten we wel dat onze toetreding voor veranderend gedrag van andere bieders gaat zorgen. Daarom gaan we binnenkort market place reconaissance doen op een aantal mogelijk interessante bidding platforms,” legde John uit.

De marketplace reconaissance was een analyse op het biedgedrag van andere organisaties die hun logistieke diensten op een specifieke marktplaats aanboden. Dit gebeurde door veel data te verzamelen over het biedgedrag op de marktplaats en te zoek naar patronen. Door het biedgedrag van ACME Drone’s hierop aan te passen probeerden ze hun winst te optimaliseren. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Naast dat het nog steeds erg moeilijk was om de dynamiek van een marktplaats te voorspellen, gebruikten steeds meer concurrenten biedalgoritmes die af en toe een random bieding deden om juist hun biedgedrag minder voorspelbaar te laten zijn.

“Voor de data die we halen uit de market place reconaissance zijn we een samenwerking aangegaan met Algorythm. We gaan de analyses die zij maken vergelijken met onze eigen analyses voordat we over gaan tot het maken van de eerste bidding algoritmes voor de betreffende marktplaatsen. Algorytm heeft erg veel data op het gebied van bidding gedrag op marktplaatsen en ze geven aan dat ze ook random biedingen kunnen detecteren. De samenwerking geeft ons daarnaast ook inzicht in de performance van onze algoritmes vergeleken met die van een third party”.  

Dave knikte goedkeurend. John was een open-minded collega die steeds naar verbetering en nieuwe samenwerkingen zocht. Ze namen de laatste details door en eindigden hun meeting om tien uur.

Dave en John deelden de auto die buiten stond te wachten. Toen ze door Amsterdam centrum reden zag Dave verschillende drones vliegen door het panoramadak van de Kia EV9. Nadat John in de Pijp was uitgestapt, vervolgde de auto zijn weg naar Dave’s huis.

Nadat hij zijn jas had opgehangen liep Dave richting de keuken. Opeens verscheen er een melding in zijn scherm over een spoedmeeting over de windgevoeligheid van de A100, een nieuwe ultralight drone die net in gebruik was genomen. Hij voelde de zwakke stroom van de haptische feedback op de wijsvinger van zijn rechterhand toen hij op de voor hem geprojecteerde “Accepteren” knop drukte. Hij gaapte en vroeg Miri om de smart plane mode in te schakelen voor de komende vijftien minuten en liep naar zijn koffieapparaat.


In 2030 A data Odyssey laat Patrick van der Valk zien hoe de wereld er uit zou kunnen zien in 2030 en de centrale rol die data vervult in onze nabije toekomst. In een serie flogs (future blogs) laat hij de wereld anno 2030 zien door de ogen van verschillende mensen en hun dagelijkse bezigheden.

Over Patrick van der Valk
Patrick heeft een achtergrond in Marketing en Strategie. Op 23 jarige leeftijd doceerde hij Marketing en daarna bekleedde hij verschillende rollen op C-level en bestuursniveau in het bedrijfsleven. Vanaf 2005 is hij ondernemer en hij richtte sindsdien verschillende bedrijven op. In 2030 A data odyssey  combineert hij zijn ervaring met het maken van toekomstscenario’s met zijn ervaring als columnist om te laten zien hoe afhankelijk de mensheid van data zal zijn in de nabije toekomst.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Meer weten over ons Cookie Statement?