SSO / MFA

SSO / MFA

SSO – Single Sign On

SSO staat voor ‘Single Sign On’. Het zorgt ervoor dat een gebruiker maar één keer hoeft in te loggen om verschillende applicaties te kunnen gebruiken. Dit betekent niet dat de stap om veilig toegang te krijgen wordt overgeslagen, maar dat het op de achtergrond zo is ingeregeld dat door gebruik te maken van eenzelfde manier van inloggen toegang wordt verleend. Sterker nog, het is meestal zelfs veiliger. Niet steeds opnieuw inloggen en wachtwoorden onthouden is natuurlijk een stuk gebruikersvriendelijker. Bovendien wordt de beheerder niet constant lastig gevallen met hulpvragen over inloggen zoals het resetten van een wachtwoord. 

SSO is standaard onderdeel van SynerBee bij gebruik van Azure AD en dus beschikbaar in combinatie met alle oplossingen. Bij SynerBee voor medewerkers wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de activatie van de functie in het Microsoft AD. Op deze manier krijgen medewerkers op basis van SSO toegang tot alle voor hun rol te gebruiken applicaties.

MFA – Multi Factor Authenticatie

MFA staat voor ‘Multi Factor Authenticatie’. Het houdt in dat er twee of meer stappen nodig zijn om in te kunnen loggen. Met deze maatregel is het lastiger om in te breken op een account (“identity theft”) en zorg je dus voor een hogere mate van veiligheid en data bescherming. In sommige gevallen wordt MFA door (Europese) regelgeving verplicht. 

Met SynerBee kan MFA eenvoudig worden geconfigureerd en kunnen gebruikers op een herkenbare manier met MFA inloggen tot verschillende applicaties.

Hoe werkt het?

Met SynerBee kan op een eenvoudige manier de Single Sign-On (SSO) en Multi Factor Authentication (MFA) functionaliteiten van Azure worden geconfigureerd. Door de Azure AD en Office365 omgeving goed in te richten kunnen medewerkers, partners of beheerders op een gebruikersvriendelijke manier veilig toegang krijgen. Met een authenticator app met push-notificaties zoals de veelgebruikte Google- of Microsoft authenticator gebeurd dit extra veilig. Zo worden voorgeconfigureerde SSO-applicaties eenvoudig aan medewerkers toegekend of ingetrokken. En kunnen medewerkers op een veilige en gebruikersvriendelijke manier met MFA inloggen.

Provisioning Provisioning

Provisioning

Het proces van gebruikersregistratie en toegangsmanagement geautomatiseerd.

Role Based Access Control Role Based Access Control

Role Based Access Control

Veilig automatisch toegang op basis van functie of afdeling.

Rapporten & meldingen Rapporten & meldingen

Rapporten & meldingen

Direct centraal inzicht in de meest relevante statistieken en meldingen. 

Demo

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Meer weten over ons Cookie Statement?